17 May, 2015

Nedeljni ručak na muški način!

Dobrodošli,

Nakon mnogo vremena odlučio sam da ponovo napišem par reči.

Danas ćemo kuvati na "MachoSapiens Balkanikus" način.

Krajnji rezultat treba da bude ovo :


Napomena: pribor za jelo je samo ukras.

Dakle neko mesište pre svega i pivo, a od priloga može šta nađete.. ja sam ulovio krompir, leba i krastavac. Čorba je samo radi estetike.

Kao što svaki dobar Balkanikus zna, pre ručka potrebno je otići u lov. BEZ LOVA NEMA RUČKA! To mogu samo kah.. kah... rmpf... devojke, žene, majke i vegeterijanci !!! pfff...

Pošto znam da će i kah..kah.. rmpf ...pripadnice slabijeg pola ( a i siroma vegeterijanci ) čitati ovo, neću stavljati slike samog lova , da im ne pozli...siroti...

Svaki dobar Balkanikus zna da se u lov ide rano, oko 11-12h, i kad se čovek lepo razbudi i popije kafu i zapali cigaretu ili nekoliko.

Preskačemo sam lov, i vraćamo se u kujnu sa ponosno ulovljenim :
*Pivom od vrhunskog ječma,
*Dve krmenadle od kapitalca,
*Pola leba od prvoklasnog Vojvođanskog žita,
*Krastavcem
*Pavlakom od masirane krave i nekim čorbanjcem iz kese za slikanje.
*Sol, beli luk, biber, vegetu, sirće i ulje svaki Balkanikus ima u šteku, to ne mora da se lovi.

Priprema:

MESO ide prvo... vrlo jednostavno, samo blago sperite travu i krv sa krmenadli, ne mnogo, da se ne izgubi ukus pobede. Nakon toga dovoljno je blago posoliti meso, staviti vrlo malo vegete i bibera, i tako svaku krmenadlu sa obe strane. Meso ostavite malo da upije začine.
Dok meso upija začine, otresite pepeo sa cigare koja vam je u ustima dok pripremate hranu, obrisite ruke o majicu i bacite se na čišćenje krompira.
KROMPIR čistimo najvećim nožem iz arsenala, secite ga na kolutove, tanji se brže peku a deblji sporije, gledajte da budu jednaki (ovo je napomena za vegeterijance, (Balkanikusu je svejedno, mož' da jede i presan).
Krompir ide u tepsiju, neku dublju, malo ulja na njega, soli i vegete, promeša se...? Čime? Rukama naravno...! Nakon toga u rernu na 200 stepeni i peče se po osećaju, dok lepo ne porumeni i dok ne postane mekan, Balkanikus uzima vreo kropir i trpa ga u usta da proveri da li je mekan, a vi ostali možete pomoću viljuške. Hahahahah VILJUŠKA, kako to vegeterijanski zvuči!
Kada ubacite krompir da se peče može i meso lagano na vatru, dovoljan je tiganj od preključe u kom ste pekli neku drugu ugroženu životinjsku vrstu a mrzelo vas je da ga perete ( sve će to vatra da dezinfikuje, bez brige). Vrlo malo vode dodajte, onako od oko pola čaše i OBAVEZNO poklopite!
KRASTAVAC je sledeći na redu. Ponovo uzmite najveći nož iz arsenala, ako je prljav od krompira tu je dobra čista majica na vama da reši problem, oljuštite ga kao da derete bambija ili neku drugu malu slatku živuljku, secite (ovo može samo Balkanikus, ostali mogu da pokušaju) ga hirurški precizno, na milimetar debljine (vegeterijanci guglajte "šubler"). Prstima zahvatite pola pavlake i otresite na krastavce, posolite, ubacite ceo jedan beli luk ( vegeterijancima je dovoljan i jedan češalj) i oko decilitar sirćeta ( vegeterijancima je dovoljno i pola čepa ili još manje), nakon toga potrebno je prstima promešati. Majica za brisanje.

Bacite pogled na meso i krompire, ako je već pri kraju, turite supu da se krčka.
NAPOMENA: uputstva na kesici su ženska propaganda koja služi da bi se Balkanikus zavarao i ispao nesposoban, NE VERUJTE UPUTSTVIMA!
Čorba se kuva po osećaju a ne na dva tri minuta na ovoliko ili onoliko stepani... bljak!

Kako šta bude gotovo rokajte u tanjir i pripremite da lepo izgleda za slikanje, ne želimo da svi misle da smo nesposobni. Kada je slikanje gotovo, umačite krmenadle u pivo i uživajte u božanskom ukusu a ostalo bacite, pobogu ko još jede svo to povrće i travuljinu!

Napomena za mlade i neiskusne Balkanikuse, supa je samo za slikanje!

Prijatno i uživajte.

No comments: